Tårta med havsmotiv

publicerat i Figurtårtor;
Havsmotiv med en liten bit strand.
Födelsedagsbarnet är intresserad av dykning och
rymde till Thailand på bemärkelsedagen, därför detta motiv.





Ljus sockerkaksbotten
Ett lager med mörk choklad ganache
det andra lagret med citrus-fyllning.
Tårtan är täckt med marängsmörkräm.
Detaljer är gjorda i sugarpaste.
Sand; krossade veteskorpor
Tång, färgat råsocker

Vit marängsmörkräm

publicerat i Recept: Tårtfyllning;
Igår provade jag ett recept jag hittat på vit marängsmörkräm hos Baka baka liten kaka. Jag ändrade dock lite i ursprungsreceptet:

4 äggvitor
200g strösocker
400g smör

Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri bunke.
Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den uppnår c:a 65grader.
Marängen skall tjockna och sockret skall ha smält.
Tag marängen från värmen och vispa (helst i hushållsassistent) på hög hastighet tills blandningen har svalnat.
Tillsätt mjukt smör i omgångar under långsam omrörning.

Mycket lätt att jobba med. Jag uppskattar att denna sats räcker till 2 stycken
tårtor i storleken 21-22 cm i diameter.