Vit marängsmörkräm

publicerat i Recept: Tårtfyllning;
Igår provade jag ett recept jag hittat på vit marängsmörkräm hos Baka baka liten kaka. Jag ändrade dock lite i ursprungsreceptet:

4 äggvitor
200g strösocker
400g smör

Blanda äggvitor och strösocker i en rostfri bunke.
Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den uppnår c:a 65grader.
Marängen skall tjockna och sockret skall ha smält.
Tag marängen från värmen och vispa (helst i hushållsassistent) på hög hastighet tills blandningen har svalnat.
Tillsätt mjukt smör i omgångar under långsam omrörning.

Mycket lätt att jobba med. Jag uppskattar att denna sats räcker till 2 stycken
tårtor i storleken 21-22 cm i diameter.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lena Svensson:

Oj vad du är flitig, ha en bra dag

Kram Lena

2:a kommentar, skriven , av Anonym:

Vad bra med ännu ett recept på den här krämen. Har inte varit riktigt nöjd med den jag hittills provat.

Kommentera inlägget här :