Citrus-fyllning

publicerat i Recept: Tårtfyllning;
Idag har jag roat mig med att testa att göra en lime/citron fyllning.
Denna räcker till ett lager på en 26cm tårtbotten.

200g smör, rumstempererat
1 1/2 dl florsocker
3 st äggulor
3/4 dl grädde
1/3 dl pressad lime
1/3 dl pressad citron
4msk kokos

Rör smör och florsocker poröst.
Tillsätt äggulor.
Vispa kraftigt, helst med elvisp eller dyligt.
Tillsätt grädden.
Vispa igen för att få en fluffigare fyllning.
Därefter rör ner övriga ingredienser såsom citron, lime och kokos.

Idag har jag bakat...

publicerat i Recept: Tårtbotten;


Idag har jag bakat en sockerkaka till tårtbotten.
På bilden ovan har jag använt en form som mäter 26 cm i diameter.
Formen ströade jag med kokos.

Här är receptet jag använde:

6 ägg
200gr socker
100gr vetemjöl
150gr potatismjöl
2tsk vaniljsocker
c:a 1msk citronjuice

Så här gör man:
Vispa äggvitorna fasta och vita. Tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter.
Äggvitan skall vara så fast att man kan vända bunken upp och ner.
Därefter tillsätter man äggulorna en och en och vispa ytterligare 3 till 4 minuter.
Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och vaniljsocker, lite i taget i äggblandningen.
Rör ner mjölet mycket försiktigt så att inte smeten förlorar volymen.
(Detta är extra viktigt då inte receptet innehåller bakpulver.)
Därefter tillsätter man den pressade citronjuicen
och rör återigen försiktigt.
Häll över i en smord form.
In i ugnen i 175 grader i c:a 35-40 minuter.