Lingonmuffins med smak av pepparkaka (Muffins with lingonberries)

publicerat i Muffins;

Jag snöade in lite på lingon och hittade ett recept i samlingarna som egentligen var för blåbärsmuffins, som jag kompletterade med lite pepparkaks smaker.


Ger drygt 12 muffins.

75g smör

1 dl socker

2 ägg

5 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 msk kryddnejlika
1 msk kanel

2 1/2 dl mjölk

3 dl lingon, ej tinade

1 msk mjöl

Rör smör och socker, tillsätt äggen och rör väl. Blanda mjöl och bakpulver och häll i smörblandningen i omgångar varvat med mjölken. Blanda bären med 1 msk mjöl. Fyll smeten i muffinsformar. Grädda 20-25 min i 200 grader.

English:

For about 12 muffins.

75g butter
100g sugar
2 eggs
2 cups of flour
4 teaspoone of baking powder
1 cup milk
1 teaspoone ginger
1 tablespoone cinnamon
1 tablespoone cloves
2 cups of lingonberries still frozen
1 tablespoone flour

Mix butter and suger, add the eggs.
Mix flour and baking powder and the seasoning.
Pour the flour-mixture a little at a time into the
butter-mixture together with the milk.
Mix the berries with one tablespoone of flour.
Add the berries to the mixture carefully.
Put into the muffin-form.
Bake in 200g for 20-25 min.
 

Äpplemousse

publicerat i Recept: Tårtfyllning;

Jag blev lite inspirerad av lingonmoussen och testade en variant på den med äpplemos.



C:a 2,5 dl osötad äpplemos

0,5 dl vaniljkrämpulver

2 dl grädde.

Blanda äpplemos med vaniljkrämpulvret. Vispa grädden och rör ihop med äpplemos-blandningen.
Jag uppskattar att det räcker till ett lager på en mellanstor tårta.


English:

About 1 cup of unsweeten applesauce
50g of custard powder

200g of cream


Mix applesauce and the custard powder.
 Whip cream and add this to the appelsauce-mixture
.
 
 

Lingonmousse

publicerat i Recept: Tårtfyllning;

Idag provade jag ett recept jag hittat hos Baka baka liten kaka.
Väldigt enkelt att göra, vilket passar mig.
Räcker till ett lager till en liten tårta.

200g lingon
0,5 dl socker
0,5 dl vaniljkrämspulver
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Koka upp lingon med 0,5 dl socker och låt koka tills lingonen blivit lite mjuka.
Jag använde sedan stavmixer för att dela bären och sedan passerade jag det hela genom en sil.
Blanda sedan ner vaniljkrämspulver och florsocker i de passerade lingonen.
Vispa grädden och blanda till sist i det i bär-blandningen.


Jag tycker kanske att den blev lite väl söt även om det var lingon i den.
Nästa gång testar jag nog utan den 0,5 dl socker när bären kokas.