Lingonmuffins med smak av pepparkaka (Muffins with lingonberries)

publicerat i Muffins;

Jag snöade in lite på lingon och hittade ett recept i samlingarna som egentligen var för blåbärsmuffins, som jag kompletterade med lite pepparkaks smaker.


Ger drygt 12 muffins.

75g smör

1 dl socker

2 ägg

5 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
1 msk kryddnejlika
1 msk kanel

2 1/2 dl mjölk

3 dl lingon, ej tinade

1 msk mjöl

Rör smör och socker, tillsätt äggen och rör väl. Blanda mjöl och bakpulver och häll i smörblandningen i omgångar varvat med mjölken. Blanda bären med 1 msk mjöl. Fyll smeten i muffinsformar. Grädda 20-25 min i 200 grader.

English:

For about 12 muffins.

75g butter
100g sugar
2 eggs
2 cups of flour
4 teaspoone of baking powder
1 cup milk
1 teaspoone ginger
1 tablespoone cinnamon
1 tablespoone cloves
2 cups of lingonberries still frozen
1 tablespoone flour

Mix butter and suger, add the eggs.
Mix flour and baking powder and the seasoning.
Pour the flour-mixture a little at a time into the
butter-mixture together with the milk.
Mix the berries with one tablespoone of flour.
Add the berries to the mixture carefully.
Put into the muffin-form.
Bake in 200g for 20-25 min.
 

Kommentera inlägget här :