Mörk chokladkräm till tårtfyllning (Ganache)

Räcker till ett lager fyllning till en liten tårta.

100g mörk 70% choklad
1 1/3  dl grädde

Finhacka chokladen.
Värm grädden strax under kokpunkten,
den skall inte koka.
Häll grädden över chokladen och
rör runt tills det att det blivit
en jämn kräm.
Låt svalna.
Därefter kan man vispa krämen för att få en
fluffigare konsistens.

Då jag använt mig av mörk choklad
hade jag lite hela hallon nedtryckta i krämen i
mitt tårtlager.

English:

100g dark cocolate

1/2 cup cream


Chop cocolate.

Heat the cream to almost boiling.

Pour cream over the cocolate.

Mix until even.

Put to cool.

Whip.


This is enough for 1 layer on a small cake.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Clena´s Tårtor

Cakedesign in sugarpaste & marzipan.

RSS 2.0