Skurna Pepparkakor

publicerat i Kakor;



250 g smör
2,5 dl socker
1 dl sirap
2 msk kanel
1 msk malda kryddnejlikor
1/2 msk ingefära
1/2 msk bikarbonat
1 msk vatten
1 dl fint hackad sötmandel
450 g vetemjöl

Smält smöret. Rör ner sockret och sirapen. Låt blandningen kallna.
Tillsätt kryddorna och bikarbonaten upplöst i vattnet, samt
den fint hackade mandeln. Blanda den kalla smeten med mjölet
och arbeta ihop allt till en deg. Är smeten ljum kryper fettet ut och
degen blir svårare att hantera. Forma degen till 4-5 cm tjocka
rullar. Låt dem ligga kallt, insvepta i folie, till följande dag.
Jag har gjort rullar som jag lagt i frysen och kan alltså skära och
grädda ett gäng kakor efter behov.
Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på plåt.
Grädda i mitten av ugnen c:a 5 min, om de är frysta kan de behöva
någon minut till i ugnen för att bli klara.

Chocolate chip cookies (LCHF)

publicerat i Kakor;

Jag exprimenterade lite och fick faktiskt fram ett trevligt resultat.



Jag använde mig av:

200 g skållade och skalade mandlar
som jag malde
C:a 3 msk sukrin
En skvätt grädde

Detta rörde jag först ihop och smakade
av med lite pressad lime

Till denna smet tillsatte jag
4 rutor hackad 85% mörk choklad
1 ägg

Efter att ha blandat samman allt till en smet, rullade jag bollar och la
på plåt.

Ugn: 175 grader tills de blir lite gyllene i kanterna.

Små grodorna små grodorna....

publicerat i Övrigt;



Då vi skulle ha gäster på trettondagen
så gjorde jag några bakelser till efterrätt
tillsammans med barnen.

Innehållet var vanlig sockerkaka med
mosade hallon som fyllning.
Därefter klickade jag på grädde och barnen 
dekorerade med kristyr och sockerpärlor.